Idiomes: Español · Català

902 355 055

Inici > L'Aigua > L'Aigua en els Éssers Vius
Manantial de Sant Hilari

L'Aigua en els Éssers Vius

La seva fórmula química és molt simple: dos àtoms d'hidrogen i un d'oxigen. Ambdós gasos a temperatura ambient, s'uneixen per formar la meravella H2O, líquid a temperatura ambient, gran dissolvent i bressol del que coneixem per vida.


L'aigua és el component més abundant dels éssers vius. En algun d'ells, com per exemple les meduses, pot representar el 97% del seu pes. Tots hem pogut contemplar alguna vegada, com, fora de la mar i en contacte directe amb la llum solar, es volatilitzen de manera gairebé instantània. Sense arribar a aquest extrem, el cos humà conté igualment una gran quantitat d'aigua, entre un 60% i un 70%.


L'aigua es troba en les cèl·lules de l'organisme, en el plasma sanguini, en el líquid intersticial i resulta imprescindible per a les funcions metabòliques. Per aquest motiu, hem d'ingerir líquid per viure i també es necessita que aquest líquid -incolor, inodor i insípid- tingui determinades propietats minerals reparadores.


Tots sabem que l'aigua és sens dubte, la millor de les begudes. Una altra cosa és que en determinades ocasions preferim, amb coneixement de causa o sense, altres molt menys saludables ...


En cas que optem per la decisió intel·ligent de beure aigua, els seus demostrades qualitats refrescants i clarificadores potser ens portin a fer-nos algunes preguntes: Són iguals totes les aigües?, Què tractaments rep l'aigua que bevem?, És el mateix l'aigua de l'aixeta que l'embotellada?, Per què algunes aigües porten la composició mineral en l'etiqueta i altres no? I potser encara ens fem algunes més.